Werk met mij

Irma van Osch – redactioneel illustrator

In mijn werk spelen mensen een belangrijke rol. Het allerleukste vind ik het om belevingswerelden vorm te geven op papier. Ik richt me vooral op de mimiek. Het gevoel van de tekst laat ik subtiel terug komen in gezichtsuitdrukkingen en soms ook in lichaamshoudingen.

Ik werk voor o.a. kranten en (vak)tijdschriften. Hierbij spreken teksten over mensen en hun belevingswereld me erg aan. Denk aan onderwerpen als psychologie, filosofie, cultuur, poëzie, literatuur en zorg.

De illustraties die ik maak ogen licht maar hebben ook diepgang. Het zijn illustraties die de tekst aantrekkelijker maken, aanvullen en verduidelijken. Onbewust zetten ze aan tot nadenken over de tekst. Het zijn afbeeldingen die je raken en waar je langer naar wil blijven kijken.

Mijn werk is te herkennen aan een zachte lijn (maar is niet zoet). Ik werk gedetailleerd en gebruik veel grijstinten met een beetje kleur. Vaak werk ik met verschillende materialen, getekende patronen en structuren. Ik vind het belangrijk dat mijn illustraties de juiste sfeer uitstralen.

Benieuwd wat ik kan betekenen voor je?

Mail me gerust met vragen en/of opmerkingen, dat vind ik leuk!

Mijn werk verscheen eerder o.a. bij:

VPROgids

Flow

Plint

Hersenstichting

uitgeverij Loopvis

Onze Taal

Brabants Dagblad

Arts&Auto

Prikkels

De Stroom

Critical Mass

Monumentenhuis Brabant

Reacties op mijn werk:
  • Dat mijn oog voor detail fantastisch is om te zien.
  • Dat ik een “lekkere illustratiestijl” heb.
  • Dat mijn werk “heel mooi en passend” is en dat ik goed met een opdrachtgever meedenk.
  • Dat ik de onderliggende boodschap goed aanvoel waardoor het verhaal nog meer betekenis krijgt.
  • Dat mijn illustraties aanvullend en versterkend zijn.
  • Dat mijn illustraties een lichtvoetig karakter hebben, waarin ik toch veel diepgang weet te leggen.
  • Dat ze gedetailleerd, breekbaar en subtiel zijn met een fijne eigen stijl.
  • “Irma weet een basaal idee uit te werken tot illustraties met mooie details en veel eigenheid.”
  • “Irma geeft smoel aan je project.”