illustraties over mensen en hun belevingswereld

Mijn illustraties in Flow

Sinds vorige week ligt deze Flow met twee door mij geïllustreerde pagina’s in de winkel!

de nieuwste Flow

De pagina’s maakte ik eerder voor Het Groot Nederlands Groepsportret, een idee van Sabine Wisman. Samen met andere illustratoren van The Creatives Club ben ik een boek aan het maken vol getekende collecties die samen een portret van Nederland vormen.

Ik illustreerde Nederlandse mossen, omdat ik gefascineerd ben door mooie oude botanische tekeningen. Biologie was ook mijn lievelingsvak op de middelbare school. Het was heerlijk om mezelf even helemaal te verliezen in alle verschillende mossen die er in Nederland te vinden zijn, wat zijn dat er veel!

Uiteindelijk heb ik een selectie gemaakt, mede op basis van de lieflijke Nederlandse namen: muisjesmos – knikkertjesmos – parapluutjesmos – watervorkje ….

Nederlandse mossen

Ook maakte ik portretten van Nederlandse schilders. Deze schilders hebben bijna allemaal zelfportretten gemaakt, ieder in zijn of haar eigen stijl. Voor mij was het de uitdaging hier weer herkenbare portretten in mijn stijl van te maken, zodat ze samen een mooi geheel vormden. Er zitten zeker een aantal van mijn persoonlijke favorieten tussen!

portretten van Nederlandse schilders

We zijn nog op zoek naar een uitgever voor het boek, dus spread the word!